Hoppa till sidans innehåll

Omgjort i serierna för Division 1 & Superettan

14 JAN 2014 13:43
Sedan förbundsstyrelsen fastslog serierna i december har det hänt en del och då framförallt i Division 1. Där har det verkställande utskottet tagit beslutet att göra om serierna i Division 1.
  • Skapad: 14 JAN 2014 13:43

Superettan är en serie inom Division 1 där lag som antingen vunnit sin Division 1-serie eller som är på gränsen att söka till Superserien återfinns. Inför 2014 fanns det fyra lag som var villiga att satsa vidare mot både bättre motstånd samt att även få möjligheten att ansöka om spel i högsta serien, Superserien.

Djurgården har efter det att serierna fastslagits valt att avsäga sig platsen i Superettan och istället vilja spela i Division 1 Östra. Detta lämnar då tre lag i Superettan: Västerås, Gefle samt Göteborg. Verkställande utskottet, VU, har nu valt att göra om serierna samt även behålla Superettan - detta trots att den endast innehåller tre lag. 

Superettan 2014 kommer bestå av ovan nämna lag - Västerås, Gefle samt Göteborg. Division 1 Östra kommer få tillskott av Djurgården som tillsammans med Norrköping, Nyköping, Dalecarlia & Södertälje kommer få göra upp om en plats till Superettan 2015.

Man kommer i Superettan spela dubbelmöten inom sin serie samt enkelmöten i de serier man varit i tidigare. Göteborg i Västra och Gefle & Västerås i Östra.

Skribent: Hans Gunnarsson
Epost: This is a mailto link

 

Folksam

Anmäl din skada här

 

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare 

 

 

 SAMARBETSPARTNERS

North Side Sports 

 

Contact Sports

 

 Logo_Sport-Campus_RGB_large

Studera på SCS - elitidrott och högskolestudier

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: This is a mailto link