Hoppa till sidans innehåll

Uppsala 86:ers till Superserien

10 NOV 2011 11:47
Efter Svenska Amerikansk Fotbollförbundets styrelsemöte under onsdagskvällen står det klart att Uppsala 86ers spelar i Superserien kommande säsong.
  • Skapad: 10 NOV 2011 11:47

 

86ers vann div 1 Norra i år och sedan kvalmatcherna mot Södertälje och Nyköping. Därmed stod de först på listan nu när Superserien utökas till sju lag från förra årets sex.

-          Vi har redan börjat planeringen för spel i Superserien nästa säsong så det känns verkligen bra att beslutet nu är taget av förbundsstyrelsen säger 86ers headcoach Per Nilsen.

-          Vi har ett ungt och lovande lag men vi kommer förstärka med minst sex spelare innan säsongen startar i april, avslöjar Per Nilsen.

En ansökan om spel i Superserien lämnades in bara dagarna efter att säsongen var färdigspelad och det var många kriterier som skulle vara uppfyllda för att spelet i den högsta serien skulle godkännas.

-          Vi känner att vi uppfyller alla kriterier och när Superserierådet rekommenderade förbundsstyrelsen att välja in oss så kände vi ingen större oro, säger Uppsala 86ers ordförande Martin Söderberg.

-          En viktig del var att vi skulle ha lag i alla ungdomsserier och där är vi riktigt starka. Och när vi nu dessutom håller på att forma ett damlag som ska spela i den nystartade ligan nästa år så imponerade det nog lite extra.

Uppsala 86ers kommer spela sina hemmamatcher på Studenternas IP och serien startar i april.

Skribent: Fredrik Haraldson

 

Folksam

Anmäl din skada här

 

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare 

 

 

 SAMARBETSPARTNERS

North Side Sports 

 

Contact Sports

 

 Logo_Sport-Campus_RGB_large

Studera på SCS - elitidrott och högskolestudier

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: This is a mailto link