Hoppa till sidans innehåll

Förstudie inom jämställdhet

2017-11-09 14:31
Nu har din förening chans att vara en del av en utvecklingsresa där målet är allas lika rätt och förutsättningar att utöva amerikansk fotboll. Missa inte denna chans.
  • Uppdaterad: 2017-11-09 14:31

Svenska Amerikanska Fotbollförbundet (SAFF) har som långsiktigt mål att kvinnor, män och andra könsidentiteter erbjuds lika villkor för sitt utövande av sin idrott. Vår idrott är en bit på väg men är inte riktigt framme än. Det finns en stor potential inom vår idrott att nå detta mål och att vara en ledande idrott bland den svenska idrottsrörelsen i utvecklingsresan för en mer jämställd idrott.  

För att ta nästa steg på en gemensam resa till målet får förbundet och föreningarna hjälp av socialantropologen Frida Linderoth med mångårig erfarenhet från den svenska idrottsrörelsen. Frida ska hjälpa till med att synliggöra utövarnas berättelser och observationer av vår idrott. Genom detta synliggörs vilka verktyg som redan finns och vilka verktyg som behöver adderas för att kunna arbeta i riktning mot lika förutsättningar bland könen i vår idrott. Detta är en förstudie i jämställdhet och utgångspunkten kommer främst att vara på två kön, män och kvinnor men där det är möjligt kommer en bredare ansats med alla könsidentiteter att beaktas.

Detta vill inte din förening missa, eller hur!? Se till att anmäla intresse snarast då det finns ett begränsat antal platser. Som en extra bonus bekostas Fridas expertis och deltagande i er förening av projektmedel hos SAFF. Dessutom kommer deltagande föreningar att få ett utbildningsbidrag för att öka sin kunskap om jämställdhet. Vill din förening veta mer eller anmäla sig redan nu, läs den bifogade utförligare informationen eller ta kontakt direkt med Frida Linderoth på This is a mailto link. Ni är även varmt välkomna att ställa frågor till SAFF:s ansvarige för mångfald Henric Hedberg på This is a mailto link

Förstudien riktar sig i första hand till föreningar som hade både dam- och herrlag i seriespel inom tacklings eller flaggfotboll under 2017. I mån av plats kan andra föreningar beredas plats

Skribent: Fredrik Haraldson
Epost: This is a mailto link

 

Folksam

Anmäl din skada här

 

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare 

 

 

 SAMARBETSPARTNERS

North Side Sports 

 

Contact Sports

 

 Logo_Sport-Campus_RGB_large

Studera på SCS - elitidrott och högskolestudier

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: This is a mailto link