Hoppa till sidans innehåll

Uttalande kring #timeout

2017-11-24 16:44
Dagens Nyheter publicerade igår under rubriken #timeout flertalet berättelser om trakasserier och övergrepp inom idrotten. SAFF ser allvarligt på de historier som nu kommer fram – men vi välkomnar samtidigt debatten som följer.
  • Uppdaterad: 2017-11-24 16:57

Efter att kampanjen #metoo fått stort genomslag i medierna de senaste veckorna så har nu uppropet även spridit sig till idrottsrörelsen. Under torsdagen har DN publicerat en namninsamling under rubriken #timeout där kvinnor inom idrottsrörelsen delar med sig av berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp.

I arbetet mot sexuella trakasserier, kränkningar och övergrepp har alla, inom och utanför idrotten, ett viktigt ansvar. Som medlem av idrottsrörelsen så välkomnar SAFF uppropet och den debatt som uppstått och som förhoppningsvis lever vidare. Tillsammans med våra medlemmar, samarbetspartners och andra idrottsförbund vill vi jobba hårt för att idrotten ska bli mer jämställd och inkluderande för alla.

Förbundsordförande Kristian Elisson:

"Det som kommer fram i meetoo och timeout väcker vrede, frustration och ledsamhet. Det skulle vara naivt att tro att idrottsrörelsen vore helt fredad men omfattningen, alla berättelser om att alla visste men ingen sa något och känslan av det fortfarande bara är en bråkdel som kommit fram ger en bild av en rörelse med skev värdegrund och kultur som står långt ifrån att vara den trygga, öppna och välkomnande plats den ska vara. Vi kommer fortsätta att arbeta hårt för att amerikansk fotboll och idrottsrörelsen ska bli den välkomnande och inkluderande plats den bör vara. Vi tar kraftigt avstånd från alla sorters kränkningar och trakasserier.

Inom SAFF har arbetet med ökad inkludering och jämställdhet under de senaste år legat högt upp på agendan genom bland annat att förbundet har genomgått en HBTQ-certifiering samt en pågående förstudie kring jämställdheten i förbundet.

SAFF kommer utifrån de hemska berättelserna som lyfts fram se över hur vårt arbete med att erbjuda en trygg och inkluderande idrott för alla kan intensifieras ytterligare

Mer läsning: https://www.dn.se/sport/2290-kvinnor-inom-idrotten-i-upprop-mot-sexism-och-overgrepp/

Skribent: Fredrik Haraldson
Epost: This is a mailto link

 

Folksam

Anmäl din skada här

 

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare 

 

 

 SAMARBETSPARTNERS

North Side Sports 

 

Contact Sports

 

 Logo_Sport-Campus_RGB_large

Studera på SCS - elitidrott och högskolestudier

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: This is a mailto link