Hoppa till sidans innehåll

Policy - STAFF Distriktslag


Nedanstående policys har antagits av STAFFs styrelse och gäller tills vidare. Ändring av en policy kan endast beslutas av STAFFs styrelse.

Uppförande

Distriktslaget representerar STAFF och skall uppföra sig på ett motsvarande sätt. Spelare och tränare skall uppträda med en stolthet och ett fokus som kännetecknar ett distriktslag från Stockholm. Detta innebär bl.a. att: 

 • vårt distriktslags uppträdande skall kännetecknas av ödmjukhet, lugn och stolthet.
 • vårt distriktslag respekterar de regler som gäller vid våra förläggningar och våra resor.
 • vårt distriktslag behandlar andra såsom vi själva vill bli behandlade.
 • tränare och spelare inte värvar spelare eller tränare från andra föreningar till sina egna föreningar

Alkohol och andra berusningsmedel

Vårt distriktslag skall vara en förebild i vad gäller avståndstagande från alkohol och andra berusningsmedel under den tid man medverkar i distriktslagets aktiviteter, både för spelare och ledare i distriktslagen och för alla utomstående. Detta innebär bl.a. att:

 • det råder strikt förbud mot nyttjande av alkohol eller andra berusningsmedel i alla sammanhang för vårt distriktslag. Detta gäller förutom spelare även tränare,  funktionärer och andra ledare.

Klädsel

Spelare, tränare och ledare på distriktsslagsuppdrag respresenterar Stockholm och STAFF varför viss klädsel är olämplig. Distriktslaget är vårt gemensamma lag och föreningstillhörighet skall inte vara en faktor. Vi skall klä oss på ett propert och ej uppseendeväckande sätt.

Distriktslagsdräkten skall bäras enligt följande: Tröjorna skall vara instoppa i byxorna, underkläder som kan synas (t-shirts, strumpor mm) skall vara vita, strumpor skall bäras helt uppdragna samt att regelboken övriga regler skall följas.

Etik

Amerikansk fotboll är en sport som skall utövas med hög etik och det Stockholms distriktslag skall alltid uppfattas som ett föredöme. Detta innebär bl.a. att:

 • Stockholms distriktslagstränare skall vara väl bevandrade i regelbokens etiska delar
 • vårt distriktslag aldrig agerar för att tillfredsställa enskilda spelares önskemål utan alltid med lagets bästa som ledstjärna.
 • dopning i alla dess former är oacceptabelt och skall motarbetas kraftfullt på alla nivåer.
 • vårt distriktslag alltid skall försöka vinna utmärkelser för föredömligt spel (Fair play) i de turneringar där vi deltar.
 • vårt distriktslag skall samarbeta och ha en öppen dialog med våra motståndare utan att för den skull förlora fokus på att göra sitt bästa i alla situationer.
 • vårt distriktslag aldrig kritiserar domare eller matchfunktionärer eller våra motståndare.
Uppdaterad: 14 APR 2013 15:40 Skribent: STAFF

staff-logo-small-text

 


 

STAFF på Facebook

Gilla STAFF på Facebook

STAFF Distriktslag på Facebook

Följ vårt distriktslag på Facebook

Postadress:
Stockholms Amerikanska FF
C/O Montesino Ferrada, Bäckvägen 78
126 47 Hägersten

Kontakt:
Tel: 0737046202
E-post: This is a mailto link

Se all info