Hoppa till sidans innehåll

Uttagningsprocess för STAFF Distriktslag


Syftet med STAFFs distriktslag är att utveckla både spelare, ledare och domare samt att öka sammarbetet mellan föreningarna i distriktet. Ett annat mål är att vi ska ha roligt tillsammans. Lyckas vi med detta kommer förhoppningsvis flera av våra spelare och ledare och även domare bli utvalda att få representera Sverige i landskampssammanhang. 

SAFF DM Cup är första instegsporten till den så kallade landslagstrappan. Från helgens matcher så väljs spelare och ledare ut till utvecklingsslandslaget (ULU). Tanken är även att de domare som får vara med under helgen är de som på sikt kommer bli våra representanter på internationella matcher.

För spelare så går uttagningen till så här. Under våren får huvudtränare/lagansvarig i uppgift att nominera spelare till distriktslaget. De vi söker är inte bara de som har talang utan de som brinner för amerikansk fotboll och vill utvecklas.

För coacher så går frågan ut till alla huvudtränare samt ordförande att de ska be sina engagerade coacher att anmäla intresse för att vara med och coacha de bästa ungdomarna i distriktet. De som är intresserad får sedan själva fylla i uppgifterna, i år görs anmälan här: http://simplesignup.se/event/11161, och blir därefter kallade till ett coachmöte.

Till själva SAFF DM Cup tar vi med oss en trupp på max 45 spelare och en stab på ca 10-15 personer inklusive lagledare, sjukvårdsansvarig mm. Den uttagningsprocessen sker under första veckans träningar.

Har du frågor eller förslag på hur vi kan göra distriktslaget bättre hör av dig till ungdomsansvarig Erik Fröstad på mobil 070-4197382 eller mail This is a mailto link

Uppdaterad: 03 MAJ 2012 18:02 Skribent: STAFF

staff-logo-small-text

 


 

STAFF på Facebook

Gilla STAFF på Facebook

STAFF Distriktslag på Facebook

Följ vårt distriktslag på Facebook

Postadress:
Stockholms Amerikanska FF
C/O Montesino Ferrada, Bäckvägen 78
126 47 Hägersten

Kontakt:
Tel: 0737046202
E-post: This is a mailto link

Se all info