Hoppa till sidans innehåll

SM-guld till Uppsala 86ers

11 JUL 2016 10:23
Uppsala som övertygat hela året, endast en förlust på tolv matcher, gjorde ingen besviken under SM-slutspelet.
  • Skapad: 11 JUL 2016 10:23

Flaggfotbollen deltog för första gången under SM-veckan och sporten har aldrig haft ett sådant stort svenskt mästerskap. Sju lag, två duktiga domarteam och flera funktionärer på plats gav publiken en härlig upplevelse i solen på Bollspelaren IP i Norrköping.

I första kvartsfinalen ställdes serie tvåan Eskilstuna Sharks mot serien sjuan Avesta Bisons. Ett inte så oväntat resultat tog Sharks till semifinal där dom skulle få möta vinnaren från kvartsfinal två mellan Lidköping Lakers och hemmalaget Norrköping Monarchs. En jämn första halvlek, men Monarchs kunde dra ifrån i andra och ta semifinal platsen.

I kvartsfinal tre stod det mellan Carlberg Cavaliers och Jönköping Spartans. Vinnaren skulle få möta redan semifinal klara (efter serieseger) Uppsala 86ers. Även här en jämn första halvlek, där sedan Cavaliers drog längsta stråt i andra och tog en plats i semifinalen.

Bisons, Lakers och Spartans fick då spela en placeringsserie (alla möter alla) för att avgöra platserna fem till sju. Spartans revansch sugna tog kommandot mot Bisons och höll även tätt bakåt. Även Lakers kunde spela ut mot ett väl kämpande Bisons som inte riktigt räckte till i år. Femteplatsen skulle alltså avgöras i sista matchen och vilken finish det blev! Spartans leder med sex poäng med bara sekunder kvar och Lakers får in en touchdown. Men en flagga på spelet för blockering gör att dom får backa och sedan misslyckas på nästa försök. Spartans tog femteplatsen!

I semifinalen mellan Uppsala och Carlberg var det lite segstartat för seriesegrarna. Men man fick igång maskinen och kunde ändå tämligen enkelt ta sig till finalen. Tämligen enkelt gick det inte i den andra semifinalen mellan Norrköping och Eskilstuna. Hemmalaget tog tidigt kommandot och ledde i halvtid. Men det sjungande Eskilstuna laget vill inte ge sig och utjämnade matchen med inte långt kvar att spela. Inget av lagen lyckades avgöra under ordinarie tid så matchen gick till övertid. Eskilstuna började med bollen och tog sig hela vägen ner för en touchdown. Norrköping var nu tvungna att göra samma sak för att inte förlora, men lyckades inte. Eskilstuna till final där det då blev ett möte mellan ettan och tvåan från seriespelet.

I finalen såg man tidigt att 86ers var lite fräschare och dom gick direkt in och visade att man är bäst i Sverige. Sharks hade det tungt offensivt och skapade inte mycket mot ett aggressivt 86ers. Halvtids resultat 46-0. Uppsala slappnade av och andra halvleken slutade oavgjort. Back-to-back serie- och slutspelssegrare, Uppsala 86ers!

 


Epost: Adressen Gömd

Kontakta Flaggfotbollsutskottet:

This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...