Hoppa till sidans innehåll

Bisons Players Camp 2016

28 SEP 2016 17:51
Den 24 september gick det första Bisons Players Camp av stapeln.
  • Skapad: 28 SEP 2016 17:51

21 spelare anmälde sig för att delta, men p.g.a sjukdomar, skador och andra omständigheter var det bara 14 spelare som kom till sportfältet en mulen lördagsmorgon i Avesta. Men de 14 spelarna hade packat ryggsäcken full av energi, lust och spelglädje.

Avesta Bisons är ett nytt lag som inte är sprunget ur, eller har kopplingar till, ett amerikanskt fotbollslag. Därför finns det massor av individuell skicklighet, kunskap och rutin att utveckla.

Det var det som födde tanken om ett spelarläger hos Avestas lagledare Tom Andersson. Syftet med lägret var att få en chans att tänka på sig själv och sin egen utveckling istället för att bygga på lagets styrka. Med hjälp av flaggfotbollsutskottet började en agenda forma sig och lägret delades in i två dagar; en träningsdag och en matchdag. Landslagets headcoach Andreas Östlund och Tyresö Royal Crowns DC Daniel Olsson tillfrågades om att hålla i varsit träningspass och ställde självklart upp.

Daggen låg fortfarande tung i gräset när det första träningspasset satte igång. Coach Östlund inledde med offensiva övningar. Det var högt tempo från första sekund, övningarna var intensiva och precis på gränsen för vad många av oss klarade av. Pulsen slog i takt med dundret från järnverket på andra sidan bullervallen. Vi gick igenom en rad olika övningar, med allt från pursuit till bollmottagning. Coach Olsson, som skulle hålla i det defensiva passet på eftermiddagen, anslöt och assisterade tills det första passet var över.

Vi åkte gemensamt in till centrala Avesta för att äta innan andra passet startade. Himlen började spricka upp och solen tittade fram, ett perfekt väder för att spela flaggfotboll. Deltagarna delades upp i två grupper, en till varje coach. Coach Olsson började med att bryta ner backpaddling för att lära oss den korrekta tekniken. Alla spelare uppskattade verkligen möjligheten att få lära sig, för vissa lära sig igen, hur teknik och kroppskontroll förbättrar oss som spelare. Coach började med stance, och slutade med blick. Hela paketet, med nyckeln till att bli den bästa försvarsspelare vi kan. Den andra gruppen fick träning i bollmottagning och routes och efter halva passet bytte grupperna coach.

En riktigt tuff men lärorik dag avslutades med en trevlig middag.

Dag två, matchdagen, började på ett mindre roligt sätt. Några spelare hade ådragit sig skador under första dagen, en annan hade utvecklat en förkylning. Spelarantalet hade sjunkit ytterliggare, nu var det elva spelare kvar. Två lag, lag orange och lag vit, skulle göra upp om medaljerna. Spelet var jämt och många fina drives fram och tillbaka ledde till touchdowns åt båda lag. Vid halvtid ledde lag vit med en score. Efter sidbytet hittade lag vit en bra rytm och drog ifrån. Matchen var fortfarande jämn men avgjordes antagligen av några missade catches från lag orange. När visslan ljöd klev lag Vit av planen som vinnare.

Efter en lunchpaus var de flesta av spelarna, med gårdagens hårda träningspass fortfarande hårt kramandes om benen, trötta och utmattade. Gemensamt beslutade vi att inte köra en match till utan nöjde oss med fem drives var från mittlinjen. Lagen blandades om och lag vit lottades att börja. Återigen var det väldigt jämnt med många fina spel på båda sidor om bollen. Inför sista driven ledde lag vit med sju poäng och lag orange var tvungen att sätta minst touchdown och extrapoäng för oavgjort. På forth and goal kastade orange bollen mot vänster flat, receivern fångade bollen och sprang mot den första pylonen. Försvaret var med och störtade mot bollbäraren. Med en bollslängd kvar till linjen kom ploppet från flaggbältet och orange klarade inte sin drive.

För att summera hela lägret var det av alla deltagare mycket uppskattat. Alla kände att de fick tid att ägna åt sin egen utveckling. Träningspassen var intensiva och lärorika, matcherna jämna och riktigt roliga och humöret på topp hos deltagarna. Från Avesta vill vi säga stort tack till alla som var med och vi hoppas innerligt att kunna göra tradition av Bisons Players Camp.

Tom Andersson, lagledare Avesta Bisons


Epost: Adressen Gömd

Kontakta Flaggfotbollsutskottet:

This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...