Hoppa till sidans innehåll

VM i flaggfotboll i centrala Göteborg den 16-19 augusti

14 MAJ 2012 17:42
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet (SAFF) står som stolta arrangörer av det sjätte världsmästerskapet i flaggfotboll för både damer och herrar den 16-19 augusti.
  • Skapad: 14 MAJ 2012 17:42

2012 IFAF Flag Football World Championships kommer att vara det största världsmästerskapet någonsin med ca. 40 deltagande lag fördelat på både herr- och dammästerskap.

Världsmästerskapet spelas på Heden1) i centrala Göteborg, endast ett kvarter från Avenyn, mitt under pågående Göteborgs Kulturkalas. Det är fri entré till världsmästerskapet så förväntan är stor på det publika intresset för sporten.

Turneringens grundspel avgörs under torsdagen den 16:e och fredagen den 17:e augusti. De lag som placerar sig högst i respektive grundsspelserie får vila lördagen den 18:e, då placeringsmatcherna avgörs, för att sedan spela slutspel under söndagen den 19:e med finaler som avslutning.

Sveriges båda landslag har länge förberett sig inför VM på hemmaplan och det är i år som det kan leda hela vägen hem för medaljer.

 

1) Heden, med sin drygt 40 000 m2 stora yta, är en av Göteborgs mest klassiska arenor och ligger strax intill Avenyn. På området finns fyra 11-manna konstgräsplaner, två 7-manna konstgräsplaner, två 7-manna grusplaner och ytan Cirkusplatsen som används till cirkusar och andra event som t.ex. konserter, beachvolley och brännboll. Heden brukar husera andra stora sportevenemang som Gothia Cup (ungdomsfotboll) och Partille Cup (handboll). Se karta.

Skribent: Garry Nilsson

Kontakta Flaggfotbollsutskottet:

This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...