Hoppa till sidans innehåll

17/3: Uppdaterad information om läget kring Coronaviruset

17 MAR 2020 09:00
SAFF fortsätter följa händelseutvecklingen och rekommenderar att föreningar gör egna bedömningar utifrån Folkhälsomyndighetens och Riksidrottsförbundets råd.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2020 23:56

Igår kväll hade förbundsstyrelsen ett extrainsatt möte för att se över de åtgärder man i nuläget behöver vidta med anledning av den rådande situationen kring coronavirusets utveckling i Sverige.

Förbundsstyrelsen beslutade att senarelägga starten av all SAFF-arrangerad tävlings- och landslagsverksamhet till tidigast den 1 maj. 
Detta innebär att det planerade lägret för juniorlandslaget ställs in samt innefattar ändringar i nedan serier:

  • Superserien Dam
  • Superserien Herr
  • Division 1 Dam
  • Division 1 Herr
  • Division 2 Herr
  • U17

SM-serien herr samt utvecklingsserierna i flaggfotboll påverkas inte av detta beslut då verksamheten är planerad att starta i maj.
Tävlingsutskottet (TU) har fått i uppdrag av förbundsstyrelsen att skyndsamt se över vilka ändringar som kan komma att behöva göras med så liten påverkan som möjligt på redan lagt spelschema under denna vecka.

SAFF kommer inte att sanktionera några nationella eller internationella cuper, träningsmatcher eller liknade tillsvidare. SAFF rekommenderar att föreningar avstår från samlingar där nya grupperingar bildas som t.ex. att arrangera träningar med andra föreningar för att vidare undvika smittspridning. SAFF rekommenderar även att hålla grupperna så små som möjligt vid samlingar.

SAFF fortsätter att följa utvecklingen och kommer senast den 15 april ha ett möte för att vid behov kunna revidera spelschemat ytterligare beroende på hur läget utvecklar sig. Dialoger sker fortlöpande med berörda föreningar.

Länk till RF:s informationssida om coronaviruset: https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Skribent: Minette Rogner
E-post: Adressen Gömd

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...