Hoppa till sidans innehåll

Årets ledare 2019 utsedda

22 OKT 2019 20:08
Nyfiken på "Årets ledare 2019"? Nu behöver du inte vänta mer!
  • Skapad: 22 OKT 2019 20:08

Efter ett par månaders nomineringsförfarande kan det konstateras att det är roligt att se så många olika ledare nominerade i de olika kategorierna; barn, ungdom/junior och senior. Detta betyder både att det finns många ledare med fina och viktiga ledaregenskaper och samtidigt att det finns många som ser och uppskattar vikten av deras hårda arbete i våra föreningar.

Syftet med utmärkelsen som tidigare kommunicerats var att ge duktiga ledare ett erkännande samt att ge dem stimulans att fortsätta sitt fina arbete inom Svenska amerikansk fotbollsförbundets verksamhet och att skapa nya förebilder för andra ledare.

De personer vi söker ska vara en eldsjäl, dvs hängiven sin uppgift som ideell ledare i sin förening. Personerma ska också stötta och locka fram det bästa hos spelarna. Årets ledare är nytänkande och inte rädd att komma med förslag på förändringar i föreningens verksamhet. Självklart ska personerna var duktiga i sitt gebit och klara av att sätta upp mål samt uppnå resultat med sin verksamhet.

Utifrån de nomineringar som kommit in till SAFF vid stängning av nomineringsformuläret har en kommitté utsedd av förbundsstyrelsen utsett följande vinnare i de tre kategorierna;

Årets ledare 2019, kategori barn – Per-Arne Forsman, Carlstad Crusaders
Motivering:
Per-Arne är en mycket engagerad ledare som går från klarhet till klarhet, en eldsjäl personiferad.
Han skapar en arena där både barn och ledare längtar efter nästa träningstillfälle. I sitt ledarskap är han rättvis, kunnig och intelligent och ser till varje spelares utvecklingsnivå, låter alla ta plats och alla får spela.
För Per-Arne är det lika viktigt att lära barnen hur man är en bra lagkamrat som hur man spelar amerikansk fotboll och på detta sätt skapar han en stor och stabil spelartrupp i både U11 och U13.
Per-Arne är tydlig i sitt ledarskap och sprider glädje varthän han är. Hans ledaregenskaper ger också effekt på föräldrar i organisationen som blir hängivna sporten och detta bidrar i sin tur till gemenskap i föreningen.
Per-Arne är också engagerad i föreningens styrelsearbete som ungdoms-, domar-, och utbildningsansvarig. Avslutningsvis är han också en förebild och mentor för andra ledare i föreningen och gärna hjälper dem i deras ledarutveckling.

Årets ledare 2019, kategori ungdom/junior – Elias Hallbäck, Limhamn Griffins
Motivering:

En eldsjäl som jobbar målmedvetet med lärande och reflektion som verktyg och ser varje spelare som en ung människa i livet på väg att bli en ansvarsfull vuxen.
Ett engagemang som sträcker sig bortom idrotten och det gör honom till en verklig vän som finns där i vått och torrt. En stöttepelare och en bidragande faktor till att Limhamn Griffins ungdomsverksamhet utvecklats kraftigt de senaste åren.
Som tränare för Limhamn Griffins U17 har han skapat en sammanhållning och ett team som blomstrat. En vårdande ledare som ser och utvecklar varje individ i laget. Oavsett om du är tränare eller spelare kommer han att stötta alla i föreningen, i distriktet och i landslag. 
Han finns där för alla ungdomar som behöver och ledde dessutom svenska ULU till en seger i årets NM.

Årets ledare 2019, kategori senior – Christian Forsman, Carlstad Crusaders
Motivering:
Christian har varit den drivande kraften bakom Carlstad Crusaders damlags framgångar under 2019. Han har också vågat ställa krav över tid och även om han är mycket kunnig inom spelsystem ”X´s and O´s” så är Christians största styrka den viktigaste aspekten av amerikansk fotboll – teamwork, tillit och förtroende i en grupp.
Hans tydliga ledarstil både i sin förening och på internationell nivå  som förbundskapten för Sveriges damlandslag i amerikansk fotboll resulterade i både SM-guld och EM-silver under sommaren.
Samma landslag tog sedan också årets revansch då Sverige besegrade EM-guldmedaljörerna Finland på hemmaplan i Finnkampen.
Christian har en lång erfarenhet som spelare på hög nivå med mycket tuffhet och hjärta. Denna erfarenhet tar han med sig i sitt ledarskap och tillsammans med sin förmåga att se, utveckla och möta spelare har han förändrat amerikansk fotboll för damer i Sverige.

Stort grattis till er!
Ni inbjuds alla tre till årets föreningskonferens utan kostnad.
Under middagen kommer en plakett tillsammans med diplom med motiveringen kommer att delas ut under högtidliga former.

Skribent: Minette Rogner
E-post: Adressen Gömd

Idrottens utbildningsplattform

 

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...