Hoppa till sidans innehåll

Christian Forsman avgår som förbundskapten

01 JUN 2020 12:52
Efter framgångarna i EM förra året väljer nu Christian Forsman att avgå från sin roll som förbundskapten för damlandslaget i amerikansk fotboll. "Jag ser med stor förväntan fram emot att följa DLL från läktaren" säger han.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2020 12:52

Christian Forsman utsågs till förbundskapten för damlandslaget i amerikansk fotboll, DLL, 2017 och har sedan dess arbetat upp en stabilitet i laget som 2019 ledde till ett EM-silver.

Christian Forsman pratar inför DLL

Så här säger han själv: 

"Jag vill börja med att tacka förbundet för förtroendet som Förbundskapten för DLL under de här åren. Det har varit en väldigt lärorik upplevelse som både inspirerat och utvecklat mig som person och ledare. Jag är väldigt stolt över den resa som tjejerna gjort och de kliv de tagit både individuellt och som lag. Jag är även väldigt tacksam över de uppoffringar som spelare, ledare och stab har gjort för att nå den position som vi har idag. Jag önskar alla spelare och ledare ett stort lycka till i framtiden och ser med stor förväntan fram emot att följa DLL från läktaren! Behåll ödmjukheten och låt spelet visa vilka vi är!"

Från SAFF:s sida är det förstås ett tråkigt beslut att Christian, som 2019 också fick pris som årets ledare, har valt att avsluta sitt uppdrag som förbundskapten.

"Jag vill tacka Christian Forsman för hans viktiga arbete i DLL och för amerikansk fotboll på damsidan och önskar honom lycka till i framtiden. Jag vill också tacka för de samtal vi haft under året och Christian är varmt välkommen åter till landslagsverksamheten i framtiden", säger Minette Rogner, ordförande i SAFF.

Landslagskommittén har påbörjat arbetet med att hitta Christians efterträdare.

Skribent: Erika Wiman Snäll
E-post: Adressen Gömd

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...