Hoppa till sidans innehåll

Information från Förbundsmötet

24 MAR 2020 13:38
Ett enigt förbundsmöte röstade på söndagen för propositionen om att gå vidare i sammanslagningsprocessen. Dessutom beslutade mötet att från och med nästa förbundsmöte har både föreningar och distrikt rösträtt.
  • Skapad: 24 MAR 2020 13:38

Söndagen den 22 mars genomfördes Förbundsmötet för Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Med anledningen av den rådande krisen kring Covid-19 så hölls hela mötet digitalt för första gången i förbundets historia..

Över 40 deltagare loggade in på det digitala förbundsmötet som skedde i form av ett webinar. Förbundstyrelsen presenterade delar av årsmöteshandlingarna under det en timme långa förmötet där även alla deltagare hade möjligheter att ställa frågor. Förbundsmötet startade 16.00 och pågick i två och en halv timme.  

På Förbundsmötet avhandlades i vanlig ordning verksamhetsberättelsen för föregående år, verksamhetsplan och budget för innevarande år samt de propositioner som förbundstyrelsen hade lämnat. 

Förbundsmötet beslutade enhälligt enligt proposition 1 att ge kommande förbundsstyrelse i uppdrag att gå vidare med den sammanslagningsprocess som nu pågår tillsammans med Svenska Baseboll och Softbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet. Det innebär också att det kommer bli ett extra förbundsmöte i november detta år där det ska diskuteras och beslutas vidare kring sammanslagningen.

Förbundsmötet beslutade vidare att förbundet och distrikten framöver ska ha krav i stadgarna på att det ska finnas en 40-60 fördelning gällande kön på de förtrendevalda posterna samt att införa att föreningar och distrikt i framtiden båda har rösträtt på förbundsmötet. 

Övriga av förbundstyrelsen föreslagna propositioner godkändes av förbundsmötet. 

Minette Rogner valdes på nytt till ordförande i förbundet. Som ledamöter omvaldes Lars Samuelsson. Nya namn som ledamöter i förbundsstyrelsen blev Robin Alexanderson, Erika Wiman-Snäll (tidigare suppleant), Joan Travesset (tidigare suppleant), Anders Lindström samt Celine Helgesson-Hallström. Till suppleanter i förbundsstyrelsen valdes Sasha Krogius och Ville Korhonen. Kvar i styrelsen sedan tidigare är Robert Sundberg och Jan Burell.

Stefan Norell från Grant Thornton valdes återigen till att vara förbundets revisor.

Förbundsmötet valde Disciplinnämnd enligt valberedningens förslag. Det innebär att samtliga medlemmar valdes om och nämnden består av Johan Hübner (ordf), Gustav Taube, Jesper Fredriksson samt Per Lindell. 

Till representanter i valberedningen valdes Jennifer Troëng-Johansson (ordf), Nicklas Backlund, Rikard Borg, Gustav Andreasson samt Johanna Pilbäck

SAFF vill tacka Sten Tolgfors som ledde mötet som mötesordförande på ett mycket bra sätt. Tack även till Tomas Eriksson från Riksidrottsstyrelsen som medverkade på mötet.

 

 

Skribent: Fredrik Haraldson
E-post: This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...