Hoppa till sidans innehåll

Klartecken för seriespel

30 JUN 2020 18:00
Förbundsstyrelsen tog under måndagens extrainsatta styrelsemöte ett beslut att tillåta seriespel från den 15 augusti.

  • Uppdaterad: 30 JUN 2020 18:03

På grund av den rådande pandemin fattade förbundsstyrelsen tidigare i våras ett beslut att inte tillåta seriespel eller matcher i amerikansk fotboll och flaggfotboll förrän tidigast den 15 augusti. 

Det preliminära seriespelet som publicerats för hösten var förberett både för en start den 15 augusti och också för start den 12 september. 
Förbundsstyrelsen fattade igår kväll beslutet att tillåta seriespel i samtliga serier from den 15 augusti. Tävlings- och träningsmatcher innan det datumet kommer inte att sanktioneras av SAFF.

Beslutet från förbundsstyrelsen gäller tills vidare. Om Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet eller annan myndighet reviderar sina riktlinjer eller allmänna råd eller att gör ändringar i vad som är tillåtet kan beslutet komma att ändras eller justeras med kort varsel. 

Samtliga specialidrottsförbund har fått i uppdrag av Riksidrottsförbundet att ta fram ett protokoll för sin tävlingsverksamhet med beslut, riktlinjer och råd för att få deltaga i och arrangera tävlingsverksamhet.

Enligt rådande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten kommer samtliga matcher spelas utan publik på stängda arenor/planer. Om dessa riktlinjer ändras kommer också protokollet att uppdateras i enlighet med de nya riktlinjerna.

SAFF arbetar i detta nu med att ta fram detta dokument i samråd med tävlingsutskottet, domarutskottet och medicinska kommittén för vår verksamhet inom både amerikansk fotboll och flaggfotboll. Detta innebär att verksamheten i vissa avseenden kommer att bedrivas med anpassningar för att minimera riskerna för smittspridning mellan spelare, ledare och funktionärer och samtliga deltagande lag, matcharrangörer och matchfunktionärer ska följa detta protokoll.

SAFF kommer också inom kort uppdatera och anpassa de rekommendationer som gäller för träningsverksamhet inom amerikansk fotboll och flaggfotboll. Håll utkik på denna sida för att hitta svar på hur föreningar kan få hjälp att hantera situationen och säkerställa minimal risk för smittspridning och skapa en säker verksamhet för sina aktiva.

SAFF kommer löpande under sommaren presentera information kring verksamheten och seriespelet.

Skribent: Fredrik Haraldson
E-post: This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...