Hoppa till sidans innehåll

RF informerar om bidrag till idrottsföreningar 2020

27 AUG 2019 13:22
Riksidrottsmötet (RIM) fattade i maj 2019 beslut om ramar och principer för ett nytt ekonomiskt stödsystem för idrotten.
  • Skapad: 27 AUG 2019 13:22

Systemet omfattar alla bidrag som Riksidrottsförbundet (RF) fördelar till idrottsförbund (SF), distriktsidrottsförbund (DF) och föreningar (IF).

RF har sedan RIM arbetat i dialog med SF och DF för att färdigställa nya regelverk för de bidrag som kommer att gälla för de kommande åren. Beslut om regelverken i sin helhet fattas av Riksidrottsstyrelsen (RS) i september och oktober. 1 november kommer förändringarna i sin helhet vara beslutade och kommuniceras via RF:s hemsida samt övriga kanaler.

Det som är fastställt och klart idag, 2019-08-22, avseende stödet till IF är följande delar:

 

  • Projektstöd till anläggningar - IF kommer fortsatt via sitt DF ha möjlighet att ansöka om stöd till uppförande av idrottsanläggningar.
  • Verksamhetsstöd för barn- och ungdomsidrott – IF kommer fortsatt ha möjlighet att söka aktivitetsstöd (LOK-stöd) för sin barn- och ungdomsverksamhet. Eventuella förändringar i regelverket sker tidigast till 2020-07-01.
  • Projektstöd barn- och ungdomsidrott – IF kommer fortsatt ha möjlighet att söka projektstöd för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten. Sökbara områden är ännu ej fastställda i detalj, beslutade principer från RF-stämman gör dock gällande att; Utveckling av ungdomsidrotten samt stöd för att möjliggöra idrottsdeltagande i socioekonomiskt utsatta områden ska ha ett särskilt fokus.
  • Projektstöd inkludering – IF kommer fortsatt ha möjlighet att söka projektstöd för att inkludera nyanlända i föreningsverksamheten.

För att följa arbetet med utvecklingen av stödsystemet se https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/ som uppdateras i samband med att RS fattar beslut om nya regelverk.

Skribent: Monica Gårdström
Epost: This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...