Hoppa till sidans innehåll

Senior-EM för herrar skjuts upp till 2021

08 JUN 2020 11:00
På grund av rådande läge kring covid-19 skjuts Senior-EM i amerikansk fotboll upp till 2021.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2020 11:00

På grund av osäkerheten kring i vilken takt idrotten i de olika nationerna i IFAF Europa kan komma att vara i full gång, tillsammans med olika reserestriktioner, samlades nationerna den 28 maj för att diskutera statusen på semifinal och final i Senior-EM för herrar, planerad till hösten 2020.

Mötet hölls via videokonferens och totalt deltog 19 nationer. För SAFF:s räkning deltog Minette Rogner och Robert Sundberg.
Även om det fanns några besked med positiv inriktning fanns det samtidigt inte några tydliga indikationer på när spel återigen samlat skulle kunna vara möjligt de europeiska nationerna.
Detta ledde således till beslutet att skjuta upp Senior-EM för herrar att istället spelas 2020 på samma sätt som 2021 var planerat för, dvs för Sveriges del semifinal mot Finland i augusti och därefter förhoppningsvis en EM-final i oktober mot antingen Frankrike eller Italien.

International Federation American Football ”IFAF”, fortsätter att följa utvecklingen i de länder som påverkas av beslutet och har redan nu ett möte bokat den 1 februari 2021 för att besluta om planeringen för turneringen 2021 fortsatt är aktuell.

Ett nytt utskott har bildats i IFAF, ”Continental Competition Committee”, med uppdraget att bland annat se över möjligheterna att boka om de turneringar som skulle spelats 2020 (U19 VM och EM i flaggfotboll) samtidigt som de ser över de redan fastställda datumen för turneringar 2021.

Här kan du läsa pressmeddelandet från IFAF i sin helhet.

Den årliga landskampen under hösten mot Finland, Finnkampen, är fortsatt planerad att spelas. SAFF återkommer med mera information kring detta.

Vid frågor kontakta Minette Rogner, ordförande SAFF, This is a mailto link eller Robert Sundberg, ordförande i SAFF landslagskommitté, This is a mailto link.

Skribent: Minette Rogner
E-post: Adressen Gömd

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...