Hoppa till sidans innehåll

Sökbara stöd för föreningar

26 AUG 2020 07:27
För att stötta de föreningar som har fått ökade kostnader efter anpassningar som krävts på grund av Coronaprotokollet, har SAFF anpassat de stöd som kan fördelas till föreningarna.
  • Skapad: 26 AUG 2020 07:27

Coronaprotokollet

De föreningar som har fått ökade kostnader på grund av anpassningar som krävts på grund av Coronaprotokollet har rätt att söka stöd för att täcka dessa kostnader. Ansökningar görs via stödet ”Bibehållen verksamhet under Coronakrisen” i Idrottsmedelsmodulen.

Detta stöd syftar till att stötta för de kostnader som uppstått när föreningarna gör anpassningar för att kunna följa Coronaprotokollet och inte för tappade intäkter eller ökade kostnader av andra anledningar.

Alla ansökningar ska vara välgrundade och man måste kunna visa på en ökad kostnad i jämförelse med ett normalt verksamhetsår. Alla ansökningar kommer följas upp och återkoppling kommer göras för att få mer info eller för att hjälpa föreningen att kunna få pengar från annat håll. Då budgeten inte är tillräcklig för att täcka kostnaderna kommer stödet fördelas på föreningarna så jämnt som möjligt och ska ses som ett stöd inte en kompensation.

Utbetalning av detta stöd kommer göras i slutet av säsongen när vi kunnat sammanställa det som kommit in för att kunna fördela stödet jämnt.

De föreningar som söker detta stöd uppmanas också att kontakta sitt Distriktsförbund då många av dem  erbjuder liknande stöd.

Utbildning

Alla föreningar har rätt att söka pengar för de utbildningar deras medlemmar har gått i Utbildningsplattformen. Det går att söka ersätttning för alla utbildningar som är licensgrundande. Föreningen kan få ersättning för upp till 60% av kostnaden med ett maxbelopp på 6000 kr/förening.
Ansökningen görs via stödet ”Subventionering av utbildningar i nya utbildningsplattformen”.

I ansökningen ska det specificeras vilka utbildningar ansökan avser.

Föreningsutveckling

Nu under säsongen är det kanske svårt att se vad man skulle vilja göra för att utveckla sin förening. Finns det tankar och idéer så finns det medel att söka för detta ändamål. Stödet ”Projektansökningar inom området föreningsutveckling” är öppet för ansökan och om du eller din förening har tankar eller idéer tveka inte att skicka in en ansökan.

Flexfootball

Flexfootball har tagits bort från de sökbara medlen men stöd går fortfarande att få. Om din förening är intresserad av att köpa in utrustning eller något annat kan SAFF stötta detta. Hör av er till Tobias Lindh på e-post This is a mailto link om din förening vill ta steget och börja med Flexfootball. För mer info, läs mer här

Mer information kring projektmedel generellt finns här.

Skribent: Fredrik Haraldson
E-post: This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...