Hoppa till sidans innehåll

Tränar Clinic 23 November

27 AUG 2019 10:56
Thomas Larsson bjuder in till en gigantisk coach clinic som går av stapeln den 23 November, Clinicen lämpar sig för nya som gamla coacher och kan bli den största clinic vi haft i Sverige!
 • Uppdaterad: 27 AUG 2019 10:56

Vad: Coach clinic

När: Lördagen den 23de november 2019

Tid: 09:00 - 18:00

Plats: Epicenter, Mäster Samuelsgatan 36, 111 57, Stockholm.

Pris: Kostnadsfritt vid anmälan.

OSA: 1a oktober 2019

Övrigt: ingen lunch ingår.

Hur: Anmälan enligt länk här

 Ledare runt om i Sverige, Nu när säsongerna börjar närma sig sitt slut och vi rör oss in i offseason träningar så är det dags för oss coacher att träffas för att diskutera fotboll. Ingen vet allt i vår fantastiska sport, vi kan alla lära oss av varandra oavsett om du coachat 2 eller 40 år. Detta är något som är en självklarhet i USA men inte lika självklart i Sverige. Fotbollen är ständigt under förändring och det som var självklart för 5 år sedan kanske inte är det längre. Clinicen har växt sedan mitt första inlägg om detta för ett par veckor sedan och ser ut att bli den största coach clinic vi haft i Sverige, vilket är otroligt roligt, jag hoppas alla tar chansen och avsätter tid för denna clinic även om ni kanske bor en bit bort.

 Lördagen den 23:de november håller vi den första av vad som kommer bli en årlig coach clinic. Clincen vänder sig till dig som är ledare inom amerikanskfotboll. Clinicen lämpar sig till alla oavsett om du precis börjat som ledare eller varit aktiv som ledare i flera år. så kommer du hitta saker som du kan ta med dig. Samling 09:00 i entren tillEpicenter som ligger i Stockholm. Vi beräknas hålla på fram till 18:00 och därefter kan dom som fortfarande vill prata mer fotboll följa med oss ut och äta på en närliggande restaurang. Clinicen är kostnadsfri, detta då vår sport är ideell och för att så många som möjligt ska ha möjlighet att närvara. Dagen består av 21 olika föreläsningar och är uppdelad i två spår, detta så man alltid kan välja det som man finner intressant. Det betyder att det alltid är två och ibland även tre föreläsningar igång samtidigt. För er som varit på AFCA i USA så kommer formatet vara bekant. 


Clinic föreläsningarna är

 • Regeländringar 2020
 • Practice plan
 • Rollen som Offensiv koordinator
 • Ledarskap och kultur
 • Coachutbildning och Flexfotboll
 • Offseason träning
 • Gameplanning Defense
 • Gameplanning Offense
 • 1 High Defense
 • 2 High Defense
 • Min tid hos Universty of California Davis
 • Passpro och hur Defense attackerar det
 • 5 Things you need to know about football
 • Attacking 1 High Defense
 • Attacking 2 High Defense
 • Pressure
 • Special Teams
 • Q & A Juniorfotboll
 • Varför Coachar jag
 • Workshop Damfotboll
 • Min tid hos Eastern Michigan Football

 

Våra olika föreläsningar kommer också delas in baserat på nivå, dvs har du precis börjat som ledare kanske det kan vara svårt att få ut maximalt av vissa föreläsningar. Medan om du hållit på länge så kanske du vill närvara på en lite mer avancerad föreläsning för att ta ditt coachade till nästa nivå. Detta kommer vara synligt på schemat som släpps lite längre fram.

 Då clinicen är kostnadsfri så ingår inte lunch, se till att ta med eget eller besök någon av dom närliggande restaurangerna under vår lunch paus. 

I dagsläget har vi plats för ca 60 deltagare i våra salar. Så är principen först till kvar som gäller. Är det ett stort tryck och vi fyller våra platser så kan vi vara tvingade att byta lokal, isf meddelas detta via mail till er som anmält er. När anmälan väl har stängt kommer det mailas ut ett kort formulär där ni får klicka i vilka av de olika föreläsningarna ni skulle vilja gå på så vi ser till att platserna fylls ut jämnt. Detta kan medföra schema ändringar på plats för att balansera upp ev tryck på specifika föreläsningar.

I anmälan till clinicen får ni gärna fylla i om ni har några frågor, oavsett om det gäller spel, filosofi, kultur, gymträning eller planering. Detta så vi kan vinkla föreläsningarna ytterligare till vad ni vill veta mer om.

Min önskan med denna träff är att alla föreningar tar chansen och är representerade samt att alla yngre förmågor tar chansen och kommer och lyssnar på många duktiga tränare. Det finns otrolig kompetens hos svenska coacher som alla har varit där just du är i utveckligen. Tillsammans blir vi bättre, tillsammans gör vi skillnad.

I mail utskicket kommer ni även ha möjligen att välja om ni vill följa med och äta efteråt. Detta så vi kan boka tillräckligt många bord på restaurangen. Så ni tänker på att det kan vara värt att ordna med sängplatser. Coacher från Stockholm, Har ni plats över hemma se till att hjälpa våra långväga gäster. Kan man inte komma på clinicen men är ledig på kvällen, så är man självklart välkommen att ansluta till kvällen, dock kan man då inte ingå i bokningen, utan får lösa detta på egen hand.


Våra föreläsare

 Andreas Ehrenreich

Utbildad på GIH och ETU, Har coachat i 27 år, 25 av dom som klubbtränare i TRC, med över 100 matcher i Superserien (43-11 som HC - 0,796%). Coachat i VM, EM för både juniorer och

herrar samt NM för juniorer. Övriga coachuppdrag, Team Europe och studentlandslaget. Lärare på RIG sedan 2016

 

 

Andreas Fingal

Började med fotboll -93 med SM guld och EM silver som största meriter. Slutade som aktiv i slutet på 90 talet men återkom i rollen som coach runt -10. Har coachat i u15, u17 och u19 sedan dess och är även ungdomsansvarig i Göteborg Marvels. Läser nu Sports Coaching programmet på Göteborgs Universitet.

 

BD Kennedy

Have been coaching since -87. Coached in the US at Baylor University, Hutchinson Community College and Washburn University. Have coached in Sweden since -02. Have served

In different positions with both HLL and JLL. Played college football at Bethany College long before most people at this clinic (except Stefan Björkman) were born.

 

Elias Hallbäck

Förbundskapten för ULU, innan det var jag offensiv koordinator i ULU i fyra år. Till vardags hör jag hemma i Limhamn Griffins där jag är Huvudtränare i u19 och Offensiv koordinator i herrlaget.

 

 

Fredrik Pilbäck

HC Stockholm Mean Machines. Började med fotboll -92. Spelade fram till -07. 10st SM guld och 1st EM guld. Började coacha -95, har coachat allt från u11 upp till Superserien och landslag. Förbundskapten ULU/JLL -08 - 09. Stor grabb med över 20 landskamper som spelare. Satt med i förbundsstyrelsen -11. Suttit med i STAFFs styrelse -99 till -07.

  

Fredrik Moss Nielsen

Nuvarande OC/QB coach för Limhamn Griffins u17/u19. OC/QB coach i LG juniorlag 4 säsonger. ST koordinator för LG herrlag sedan -18. Coachat JLL sedan -17, varit bland annat GA, QB och WR coach(nuvarande) samt OC. Coachade HLL mellan -17 och -18 som Bland annat GA, QB och OC. Har coachat 14 landskamper för Sverige. Student assistent coach på Citrus College, CA, USA. -15 och -16. WR coach för Team Nordic -18.

 

Jonas Nyberg

Huvudtränare Stockholm Mean Machines u17, coachat sedan -91. Årets coach div 2 södra -92. Coachat alla åldrar från u11 till senior. Alla nivåer från div 2 till landslag. Coachat juniorfotboll i Stockholm Mean Machines sedan -11.

 

 

Leo Billgren

Har coachat fotboll sedan -92 på alla nivåer från U16 till HLL. Har drivit Top Gun QB-Academy och ett antal andra projekt med fokus på utveckling. Tre SS-silver, nominerad till årets coach fyra gånger. Två U19 EM-Silver, ett Student VM-brons. Sex SM-guld som juniortränare.

 

 

Magnus Alnesjö

Huvudtränare NIU Arlandagymnasiet -13 till -18. SM guld, LB coach, SMM -18. NM Guld, LB Coach, JLL -18 samt fystränare för JLL inför VM - 18. Coachat ett flertal klubbar i Stockholms området i åldrarna u15 upp till senior. DL/LB coach för RIG. DL coach EuropesEliteLevelUp camp

-18 och -19. Utbildad massage terapeut och personlig tränare,

 

Oscar Bride

En av få coacher i Sverige med special teams som huvudinriktning. Har sedan -05 tränat juniorer, damer och herrar på alla nivåer i Sverige. Varit både sist i division 2 och

först i Superserien. Special teams koordinator i Damlandslaget -16 och -17.

 

 

Robert Johansson

Verksamhetsansvarig på RIG, Utbildad på Bosön och GIH. Började med fotboll -89. Coachat JLL, HLL, Team Nordic, D2 College, Juniorer som Seniorer. Spelat och coachat SM, NM, EM, VM och Worldgames, samt Champions league på klubbnivå. Jobbat med S & C på alla nivåer bla tagit fram kravprofiler för am fotboll. Även jobbat som mentor åt coacher samt i landslagssammanhang

 

Rodrigo Montesino

Elitdomare, -10 till -17. IFAF Domare -11 till -17. Dömt flertalet SM finaler och internationella turneringar. Började med fotboll -87, representerat Malmö Cougars, Limhamn Griffins, Seinäjoki Crocodiles, Stockholm Mean Machines. Med totalt 13 SM guld, EM silver -97, Champions leauge

Silver -00. Årets Domare -10, -14, -16, -17. Coachat i HLL och JLL.

 

Sebastian Brinkenfeldt

Förbundskapten Juniorlandslaget -19, pågående. Sportchef Täby Flyers sedan -10 och framåt. Headcoach u17 sedan -16 och u19 Täby Flyers -19. Förbundskapten ULU -15 till -18. LB coach Team Nordic - 17. Utbildad ekonom och arbetar inom företagsförvärv och investeringar

 

Stefan Björkman

En veteran inom fotbollen i Sverige, med 10 SM guld, 2 Europacup guld FLE (football leauge Europe) 1 VM brons, 1 EM guld,  Samt OL coach för världslaget. Stefan kan ni också följa under hösten på NFL sändningarna på TV där han kommenterar matcher tillsammans med CJ Björk, Oscar Strauss och Philip Minja.

 

 

Thomas Larsson

HC Upplands Bro Broncos, assisterande tränare SMM Herr. Började med fotboll -98, spelade till -07, coachat sedan -01 coachat allt från u11 upp till Superserien och landslag. 5 SM guld (2 SS Dam -14 och -15, 2 SS Herr -18 och -19, 1 TDS ligan -17). Förbundskapten DLL -15 till -18,

Årets coach -14. Sportchef SMM.

  

Tobias Lindh

Jobbar på SAFFs kansli sedan 2 år tillbaka, ansvarig för förbundets utbildningar. Ni har nog alla fått hans månadsbrev på mailen rörande vad som händer i förbundet och runt om i Sverige. Har en bakrund som lärare. Har varit tränare på det flesta nivåer i amerikansk fotboll i Sverige. På hans CV hittar vi bland annat 4 år som coach i Superserien, 7 år i Ungdomslandslaget varav som Defensiv koordinator -13 till -18.

Skribent: Tobias Lindh
Epost: This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...