Hoppa till sidans innehåll

Två VM-turneringar skjuts upp

02 MAR 2020 19:45
IFAF har beslutat att skjuta upp både junior-VM och flaggfotbolls-VM på grund av världsläget med Coronaviruset.
  • Skapad: 02 MAR 2020 19:45

IFAF meddelade på måndagsförmiddagen att de planerade världsmästerskapen under 2020 nu skjuts på framtiden. Det handlar om Junior-VM som skulle ha gått av stapeln i Canton, USA i juli och Flaggfotbolls-VM som skulle spelats i augusti i Danmark. 

Anledningen är den internationella situationen med Coronavisuset COVID-19 som gör att länder varken kan garantera hälsoläget för sina aktiva eller kan köpa resor och försäkringar.  

Det här drabbar bland annat Juniorlandslagets satning på VM.

"VM 2020 har varit JLLs målsättning sedan strax efter EM 2019. JLL testerPlaneringen för 2020 har från start reflekterat våra högt ställda ambitioner för VM och NM 2020. Att tillhöra den yttersta världseliten och tävla om medaljer i samtliga turneringar är fortsatt JLLs långsiktiga målsättning. Med ett VM som skjuts på framtiden kommer detta påverka vår planering för 2020, men inte vår långsiktiga målsättning." Det säger förbundskapten Sebastian Brinkenfeldt och fortsätter: 

"Årets fokus blir nu de Nordiska mästerskapen, som spelas i Danmark i höst. Vi kommer inom kort att presentera en uppdaterad planering för 2020, som reflekterar de justeringar som skett. Det sedan tidigare kommunicerade lägret på Bosön i april genomförs enligt plan."

Minette Rogner"Att ta ansvar och skjuta dessa två VM-turneringar på framtiden är nödvändigt givet den hälsosituation som råder. SAFF kommer att hålla en nära dialog med IFAF för att bevaka planeringen framöver. Jag förstår också att det är tungt för de spelare och ledare som så sett fram emot en VM-turnering i sommar", säger Minette Rogner, ordförande i SAFF. 

Skribent: Erika Wiman Snäll
E-post: Adressen Gömd

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...