Hoppa till sidans innehåll

Viktig information inför seriestarterna

14 AUG 2020 18:35
Nu till helgen är det äntligen dags för starten av de nationella serierna. Först ut är flaggfotbollsverksamheten och division 2 herr i amerikansk fotboll. I samband med seriestarterna vill SAFF informera ytterligare kring corona-protokollen.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2020 18:35

I enlighet med protokollen har SAFF Förbundsstyrelse beslutat att FAS 2 i protokollen gäller from
2020-08-14. All verksamhet kommer befinna sig i FAS 2 tills dess något annat meddelas. Protokollen för verksamheten under corona är levande dokument som uppdateras löpande.

En viktig uppdatering efter SF-dialogen med Riksidrottsförbundet igår kväll är att det nu tillåts max 50 personer i publiken vid offentliga tillställningar utöver spelare, ledare och funktionärer som är nödvändiga för matchens genomförande.

Under FAS 2 kommer alltså publik upp till max 50 personer att tillåtas med vissa förutsättningar from 2020-08-14. Förutsättningarna är bland annat att arrangerande förening ska kontakta lokal polismyndighet för att ta reda på om tillstånd krävs och om så är fallet söka ett sådant samt att en skriftligt dokumenterad handlingsplan för ett säkert publikomhändertagande finns. 

Publiken får inte blandas med spelare, ledare och funktionärer på matchområdet under arrangemanget.

Protokollen är uppdaterade till version 2.0 och går att hitta under blanketter och på frågor och svar gällande den rådande situationen med coronaviruset här på www.saff.se.

Domarlaget i varje match kommer som ett komplement till matchprotokollet att efter varje match göra en utvärdering av förhållandena på matcharenan. Denna rapport syftar till att SAFF ska få en överblick över hur verksamheten i hela landet bedrivs under de nya förutsättningarna som Corona-protokollet ger. Allt för att vi ska kunna bedriva en så säker verksamhet för alla inblandande som möjligt och minska eventuell smittspridning.

Vid fall där arrangör eller deltagande lag inte följer Corona-protokollet så har Tävlingsutskottet (TU) möjlighet att besluta om åtgärder. Åtgärderna kan vara skriftlig varning, straffavgift eller uteslutning ur seriespel.  

Vid frågor kring protokollet, kontakta SAFF:s kansli, e-post This is a mailto link

Skribent: Fredrik Haraldson
E-post: This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...