Hoppa till sidans innehåll

SAFF:s Idrottslyft 2016


Förening kan ansöka om:


Inköp av utrustning

Förening kan söka upp till 10.000 kr för inköp av utrustning som stöder utveckling av Pee-Wee/junior eller damverksamhet alternativt uppstarten av ny verksamhet. Föreningen får bidraget godkänt och utbetalat mot uppvisande av faktura och betalningskvitto på minst motsvarande belopp och som sänts in till This is a mailto link.

Easy Football
Beloppet ska täcka kostnaderna för när föreningen arrangerar minst en Easy Football turnering. Läs mer här

Utveckling av flick och damverksamheten

SAFF satsar nu på att vidare utveckla flick- och damverksamheten i föreningarna och förbundet. Max 8 stycken föreningar blir tilldelade ett bidrag på 25000 kr som enbart ska inrikta sig till att starta upp eller vidareutveckla flick- och damverksamheten inom föreningen. Sökande förening måste i samband med ansökan skicka in en projektplan till kansliet där mål och metod för projektet tydligt framgår. Projektet ska syfta till att öka antalet aktiva flick- och dam spelare inom föreningen. Kontakta gärna kansliet vid frågor.

Kom igång med HBTQ-utbildning

Förbundsstyrelsen har beslutat att med hjälp av Idrottslyftet finansiera utbildningskostnaden för föreningar som under 2016 vill komma igång med HBTQ-utbildning

Introduktion till integrering

1. "HBTQ ABC"- genomgång av området, normer, begrepp. Vad är inkludering? Hur kan en förening jobba med de här frågorna på en praktisk nivå?

2. "Vi" där vi tittar på föreningens egna förutsättningar och identifierar utmaningar

3. "Handledning" där vi tittar på hur föreningen kan jobba framåt och se till att arbetet vävs in i den ordinarie verksamheten

Det är ingen HBTQ-certifiering men RFSL ser över möjligheten att de förbund/föreningar som genomgår denna ska få en ”stämpel” för att visa på att de börjat jobba med frågorna. 

Om er förening är intresserad av utbildning gör ni följande:

  1. Ta ett styrelsebeslut på att föreningen ska genomföra en HBTQ-utbildning
  2. Ansök via Idrott Onlines Idrottslyftsmodul där ni beskriver med 2-3 rader vad ni vill uppnå med utbildningen samt vilka funktioner och ungefärligt antal medlemmar i föreningen som kommer att genomföra utbildningen.
  3. Ett beslut från SAFF vid godkänd finansiering kommer inom fem arbetsdagar efter ansökan.
  4. Föreningen tar kontakt med RFSL för planering och eventuellt kontraktskrivande mellan förening och RFSL.
  5. Fakturan från RFSL för utbildningskostnaden (Max 15.000 kr + moms) betalas av föreningen och maila därefter This is a mailto link och bifoga fakturan och kvittot för betalningen så sker utbetalning av motsvarande summa till föreningen.  
  6. Plan för genomförande av utbildning samt handlingsplan framåt efter genomförd utbildning skickas in till SAFF. Om så inte sker blir förening återbetalningsskyldig till SAFF för hela utbildningskostnaden.

Målet från SAFF:s sida är fortfarande att alla föreningar under 2017 ska erbjudas ett mer anpassat HBTQ-utbildningsmaterial för amerikansk fotboll tillsammans med RFSL och SISU Idrottsutbildarna.

 

Gör så här för att ansöka:

Föreningen ansöker genom att logga in på sin IdrottOnline-sida och skapa en ny ansökan i Idrottslyftsmodulen.

Notera att tidigare ansökan om Idrottslyftsmedel måste vara redovisade för att ansöka om nya medel för 2016.

Återrapport i IdrottOnline ska göras senast den 31 december 2016, i annat fall kan föreningen bli återbetalningsskyldig av hela/delar av de beviljade idrottslyftsmedlen.

 Uppdaterad: 20 OKT 2016 13:52 Skribent: Monica Gårdström
E-post: This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...