Hoppa till sidans innehåll

Föräldratelefon


Riksidrottsförbundet och Rädda Barnen kommer under 2011-2014 att samarbeta kring Föräldratelefonen, en telefon som ska fungera som bollplank för idrottsföräldrar. Konceptet är inte nytt, men har aldrig tidigare riktat sig till idrotten.

 

Vad är syftet?

Telefonen ska ge idrottsföräldrar ett bollplank utanför idrotten. Ett vuxenstöd som är expert på barns rättigheter och hur föräldrar kan agera i svåra situationer. Syftet med telefonen och samarbetet är att förebygga diskriminering och kränkningar inom barn- och ungdomsidrotten. Tillsammans arbetar vi för att inga barn ska fara illa och att idrotten ska vara trygg att delta i.

 

Hur fungerar telefonen?

Rädda Barnens Föräldratelefon och tillhörande Föräldramejl stöttar föräldrar och andra vuxna i alla frågor gällande barn. Den som ringer får vara anonym och de som svarar är själva föräldrar utbildade för att kunna stödja andra föräldrar. Riksidrottsförbundet har utbildat svararna i frågor om barn- och ungdomsidrott.

Föräldratelefonens svarare kommer att hänvisa föräldrar som har frågor kring idrotts- eller föreningsspecifika problem till Riksidrottsförbundet och/eller specialidrottsförbunden. Riksidrottsförbundet kommer också att kunna använda Rädda Barnens kompetens inom Centrum för barn och unga i kris som finns runtom i landet. Där ska föreningar kunna få professionell vägledning för att hantera händelser, misstankar och rykten om övergrepp, mobbning eller diskriminering.

 

Telefonen

Har öppet tisdag-fredag 18-21 samt Lördag-söndag 13-16

Telefonnummer: 020-786 786
Mail: This is a mailto link
För ytterligare information besök Rädda Barnens föräldratelefon

 

Kontaktperson

Peter Eriksson, ansvarig barn- och ungdomsfrågor, 08-699 62 41

 

Material till föräldrartelefonen hittar ni genom att klicka här

Uppdaterad: 11 SEP 2013 09:32 Skribent: Marika Holm

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...