Hoppa till sidans innehåll

Anläggningsstöd


För att skapa nya aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns Riksidrottsförbundets stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. Om din förening är medlem i Riksidrottsförbundet kan du söka stöd och det gör du i IdrottOnline.

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer och därför avsätter Riksidrottsförbundet årligen medel till ett anläggnings- och idrottsmiljöstöd.

Stöd ges i första hand till nya aktivitetsytor eller utökade aktivitetsytor men det finns även möjlighet att få stöd till energi- och miljöförbättrande åtgärder samt säkerhetsprojekt. Från och med den 1 januari 2014 finns det även möjlighet att få stöd för byggnation av samlingslokaler, så som teorilokaler och andra sociala ytor.

Från och med den 1 januari 2014 finns det även möjligheter att få stöd till renoveringsprojekt om föreningen själv äger anläggningen.

För att kunna söka stöd måste vissa kriterier uppfyllas. 
Läs mer om ansökningsprocessen och vad som kan beviljas stöd 2014 här.

Ansökningarna handläggs av respektive Distriktidrottsförbund. För mer information om stödet, kontakta ditt distrikts handläggare.

Det finns också andra stöd att söka för anläggningar och idrottsmiljöer. Hos Allmänna Arvsfonden och Boverket finns stöd till ny verksamhet, anpassning av anläggningar, lokaler för funktionshindrade samt samlingslokaler. Här kan du läsa mer om stöd från Allmänna arvsfonden och Boverket.

Under de år som Riksidrottsförbundet har delat ut stöd till anläggningar och idrottsmiljöer har över 1 300 projekt beviljats stöd. Totalt har RF delat ut cirka 360 miljoner kronor – pengar som har växlats upp av medfinansiärer, till exempel kommuner, Allmänna Arvsfonden och Boverket - till 2,6 miljarder kronor.

 

För mer information om anläggningar klicka här!

Uppdaterad: 10 FEB 2014 13:23 Skribent: Marika Holm

Idrottens utbildningsplattform

 

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996246
E-post: kansliet@amerikanskf...